3 vigtige ting, jeg kan hjælpe dig med

1. Jeg kan lære dig at tænke og spise, så du bliver naturligt slank. Jeg kender det hele – for det har altid været nemt for mig.

2. Jeg kan lære dig at komme ned i vægt. Da jeg var gravid første gang, bestemte jeg mig for at spise løs, nu hvor jeg alligevel skulle være tyk. Derfor tog jeg 23 kilo på. Efter fødslen ville jeg ha’ min krop tilbage igen. Jeg tænkte aldrig tanken, at det blev svært, så det var det ikke. Langt senere forstod jeg, at det kunne ha’ været en udfordring i årevis, hvis jeg havde set det som et problem.

3. Jeg kan guide dig igennem dine personlige udfordringer, så du ved, hvordan du rejse dig efter en gedigen nedtur. Jeg er ikke blevet skånet, og jeg kender også opturen. Livet har gode opgaver til os, og det er dem, vi vokser af. Vi er alle på vej til næste niveau, og der er altid noget nyt, vi skal lære, når vi vil følge med udviklingen. Gør vi ikke det, kommer vi i afvikling. Det har jeg prøvet, og jeg gør det ikke igen. Min pose er fuld af gode, selvafprøvede redskaber, som jeg elsker at dele ud af. De er udviklet gennem de sidste 25 år via tusindvis af samtaler og masser af workshops. Plus en god del selvproces.

13 babykilo i overskud

Min vægt har været altid der, hvor jeg har det bedst. Sådan cirka. Lige bortset fra første gang jeg var gravid. Jeg benyttede lejligheden til at spise for 2, når jeg nu alligevel skulle være tyk. Så jeg tog 23 kilo på. Alle troede, jeg skulle have tvillinger.

De 13 ekstra babykilo forsvandt efter et års tid. Alene fordi jeg besluttede mig for, at få min krop tilbage igen. Jeg tænkte ikke den tanke, at det var svært. Sådan som jeg siden har lært, at mange kvinder har tænkt efter en graviditet. Jeg har naturlig vægt og et godt og frit forhold til mad. Derfor kan jeg også lære dig at få det.

Min personlige rejse tog fart …

Min uddannelse til psykoterapeut ændrede mit liv. Jeg fik lært at skrue ned for selvkritikken og se mig selv med kærlige øjne. Jeg blev bedre til at acceptere mig selv som jeg var – og jeg blev glad for min krop.

Det nye stof gav tydeligt genklang i mig. Jeg var vild med det, jeg lærte, og jeg kan helt ærligt sige, at mit liv er delt op i “før og efter” den uddannelse. Det blev en transformation, som jeg mærkede i mit daglige liv. Der var som om, der blev tændt et lys. Det kunne jeg ikke beholde for mig selv. Jeg måtte dele det med andre.

Jeg tog springet fra fuldtidsjob til selvstændig terapeut. Overvægt mit emne, fordi jeg vidste, jeg kunne gøre en forskel – og at der var brug for det. Jeg elsker mit job, fordi det giver så meget mening at hjælpe andre med deres personlige – og vigtige – transformationer. Det er i den grad min passion.

Strikse kure virker ikke

Hvis du har været på kur, ved du, at det er svært at tage sig sammen – igen igen. Har du været på mange kure, skal der et godt tilløb til, før du går i gang med den næste. For samtidig med at du ikke tror på det, føler du ikke, at du har andre muligheder. Det virker logisk at spise mindre og bevæge sig mere, når du vil ned i vægt. Men når du går efter en god og varig livstil, skal der mere til.

Slankekure virker ikke. Jo, på den korte bane selvfølgelig. Men ikke i længden. Det har vi videnskabens ord for. Derfor kan du være sikker på, at det ikke er din skyld, at du stadig har vægtproblemer. Du har bare hørt godt efter de råd, vi har fået gennem de sidste mange år.

Det, der virker, er at flytte fokus væk fra din vægt – og hen til dig.

Den varige løsning er naturlig og kærlig

  • Husk på din oprindelige natur. Din krop vil helst være sund, slank, stærk og smidig.
  • Vær i god kontakt med din krop og kend dens basale behov.
  • Tænk de tanker, der støtter dig – og send de tanker, der piller dig ned, videre. 
  • Husk selvkærligheden – og gør noget for dig selv hver eneste dag.

Disse 4 korte linier rummer præcist det, du kan sætte i stedet for en kur – og få succes. Også på den lange bane.

Du skal lære noget nyt og gøre det til gode vaner. Koncentrér dig om hvad der er godt for dig. Efterhånden som du kommer tættere på dig selv og din sandhed, følger vægten med ned. Det er processen i en nøddeskal.

I praksis handler det om at få nye vaner og rutiner. Helt konkret. Så du vænner dig til at tænke på dig selv, din mad, og din krop med taknemmelighed og kærlighed. Ja, så du vænner dig til at tænke på DIT LIV og dine muligheder på den måde. Man kan sige, at det altid er vores opgave at udvikle os som mennesker.

Det begyndte da vi blev født. Og det fortsætter for altid. Enhver udfordring er i virkeligheden et signal om at her er der et område, vi har brug for at give opmærksomhed. Vi er alle sammen på vej til det næste niveau. Og sådan har det altid været. Somme tider må vi tage den samme lektion flere gange. Måske mange gange. Først når vi er igennem den, kan vi gå videre til den næste interessante udfordring.

Du kan komme hjem til dig selv – og du kan få din naturlige vægt for altid

Siden 1996 har jeg hjulpet flere tusinde kvinder (og mænd) med at finde hjem til deres naturligt glade og ressourcefulde tilstand – og dermed deres naturlige vægt. Uden kamp og afsavn – men på den selvkærlige måde.

Mange har været bekymret for, at skulle undvære det gode liv med den lækre mad. Men ingen har savnet det, de før har spist. Tværtimod nyder de maden i højere grad end før. Kroppen fortæller, hvad den helst vil ha, hvornår og i hvilke mængder. I sidste ende er det, hvad vi er mest tilfredse med.

Har du fået nok af at kæmpe med maden og vægten, så lad mig vise dig, hvordan du bruger de principper, redskaber og strategier, der fører til naturlig vægt og et godt forhold til mad.

Når du er kærligt accepterende overfor dig selv, mens du får de nye vaner på plads i hverdagen – er du godt på vej til naturlig vægt. Og så kan du i øvrigt nyde at din forvandling også smitter af på alt andet i dit liv.

Jeg glæder mig til at møde dig.

Lone Ladefoged

– guide til naturlig vægt

Det er naturligt at ha’ det godt med kroppen og maden. Kroppen søger altid at være i balance. Derfor kan alle få naturlig vægt. Ikke med kamp og kalorieregnskab, men med fokus på velvære, kroppens behov, tankerne og kropsbevidstheden. 

Lone Ladefoged, NLP-psykoterapeut /guide til naturlig vægt