Min vej til Naturligvægt-konceptet

Alle kvinder og mænd fortjener at nyde deres mad, være glad for deres krop og ha’ fred med deres vægt. Jeg henvender mig til kvinder, fordi de udgør langt størstedelen af mine kunder, men er du mand, er du også hjertelig velkommen.

Jeg kan hjælpe dig med at stoppe kampen med sig selv og med maden og vægten. At finde ro er et afgørende step. At lytte til din krop er et af de andre.

Selv har jeg har aldrig været slankekur. Men jeg tog 23 kilo på, da jeg blev gravid første gang. For jeg benyttede lige lejligheden til at tage godt for mig, nu hvor jeg alligevel skulle være tyk. Det overskydende forsvandt i løbet af et års tid efter fødslen. Eller var det 2. Fordi jeg forventede det. Jeg tænkte heldigvis ikke tanken at det ville blive svært. Som jeg siden har hørt at mange kvinder har tænkt. Mad og vægt har aldrig været min udfordring.

Jeg har et godt og  afslappet forhold til min krop og min mad. For det meste har jeg lyst til at spise det, min krop har det bedst med. Indimellem kan jeg da godt blive lokket af sanserne, og så regulerer jeg tilbage igen. Og jeg stiller ikke kedelige og anstrengende forbud op. Det kan jeg lære dig.

Jeg vidste, det ville vise sig

Da jeg gik ud af skolen og skulle vælge erhverv, boede jeg i Vestjylland og ville egentlig gerne flytte, men sådan blev det ikke. De muligheder jeg så, var begrænset til kontor og butik. Butik blev det ikke, for jeg var opvokset i en købmandsbutik – så det havde jeg prøvet. Derfor blev det kontor.

Men det var ikke noget for mig – jeg kom til at kede mig. Det klarede jeg ved at tage barselsvikariater, så jeg havde den vigtige udløbsdato, der ville sende mig videre til et nyt sted. Men jeg længtes stadig efter noget – for mig – mere meningsfuldt. Jeg følte, at jeg skulle bidrage med noget andet. Men jeg vidste ikke hvad.

Lige fra skoletiden havde jeg haft en klar fornemmelse af at jeg først ville finde mit “rigtige” job ved 40 års alderen. Så da jeg var omkring de 30, begyndte jeg at kigge efter tegn på, hvad der kunne bringe mig i den retning. Et foredrag om selvudvikling på biblioteket i Hadsten (ja, det lykkes mig at flytte), sendte mig til Kollerup Østergård, hvor Birgit Boysen havde kurser i drømmetydning, selvudvikling, kreativitet og den slags spændende ting. Det blev en kæmpe øjenåbner, som satte meget på plads i mig. Jeg begyndte at forstå mig selv på et andet plan – det var som om, der blev ryddet op. Det var et vigtigt step, og det satte en lavine i gang.

NLP talte direkte til mig

Et af mine mange vikariater førte mig til et kommunikationsbureau, hvor chefen lige var startet på NLP-uddannelsen og begejstret fortalte om, hvad hun lærte. Hun dedikerede en del af min arbejdstid til sin NLP-træning. Jeg var hendes “kanin” i arbejdstiden. Hvor heldig kan man være???

NLP talte direkte til mig. Jeg var helt solgt. Så jeg tilmeldte mig NLP-uddannelsen hos Ole Vadum Dahl i Silkeborg. Helt for min egen skyld. Jeg havde ingen anelse om, at det senere skulle blive min beskæftigelse. Jeg sugede al den værdifulde lærdom til mig. Intet kunne få mig til at forsømme en eneste time. Jeg ville ha’ det hele med, for jeg var klar over, at det var meget værdifuldt.

Grænser, der skulle overskrides

Efterhånden som jeg fik NLP-værktøjerne ind i mit liv, blev det klart for mig, at det var så godt, at jeg ikke kunne være bekendt at beholde det for mig selv. Jeg måtte dele det med andre. Dengang fik jeg lidt ondt i maven ved tanken om det, så jeg var nødt til at overskride nogle grænser for at føre det ud i livet.

Kort efter blev jeg tilbudt en ansættelsesperiode i en rekrutterings- og kursusvirksomhed. Jeg skulle at udvikle et NLP-kursus. Der var jeg flyttet til København. På grund af kærlighed. Så kan man jo meget. 

På det tidspunkt var min NLP-lærer Ole Vadum Dahl i TV, hvor han demonstrerede NLP’s virkning og hjalp en kvinde af med sin mangeårige slangefobi. Alle var vilde med det. Og der blev i den grad brug for alle os nyuddannede terapeuter – vi blev fuldt booket af mennesker, der ville have hjælp til nye tankemønstre, så de slippe deres problemer. Det var fantastisk for mig at udføre mine nye færdigheder.

Tingene passer sammen

Da jeg skulle starte som selvstændig, vidste jeg, at jeg ville have et  speciale, der gav mening for mig. Det blev overvægt. Jeg synes, der manglede noget seriøst på det område, og jeg vidste, at jeg kunne bidrage med noget meget mere kærligt. Overvægtsproblemer var ikke noget man talte pænt om dengang. Og det gør man for den sags skyld stadig ikke.

Næsten samtidig mødte jeg en kvinde, som underviste i kost og motion. Hun spurgte om NLP kunne bruges til at løse vægtproblemer. Det var da et tegn. Sjovt som tingene passer sammen, når noget er rigtigt. Kvinderne på hendes gymnastikhold havde næsten alle vægtproblemer, og de ville gerne prøve noget nyt. De blev mine første elever. De var glade for det, og det var jeg også, så derfor tog jeg min beslutning og etablerede min virksomhed.

Som noget af det første ringede jeg til ugebladene, fortalte hvad jeg var i gang med – og spurgte om de ville skrive en notits. Der kom små noter i flere blade og Alt for damerne skrev en 3-siders artikel. Det var før internettets tid, så min telefon var rødglødende i ugevis. Det var en fantastisk begyndelse. Jeg havde tydeligvist ramt et vigtigt område. Masser af kvinder var ivrige efter at få den ny viden med de nye muligheder. Og jeg var klar med mine første kurser. 

Det er meningen, vi skal ha’ det godt

Min vigtigste opgave er at lytte til mine kunder – og hjælpe dem med at ændre opfattelse, så de ser muligheder i stedet for begrænsninger (ja, lige hvad jeg selv havde haft brug for). Nye tanker giver nye handlemuligheder – og en naturlig lyst til at gøre noget godt for selv – til at behandle sig selv kærligt.

Jeg tror på, at det er meningen, vi skal ha’ det godt med kroppen og maden – og med os selv i det hele taget. At vi skal ha’ ro i maven & fred i sjælen. Derfor tror jeg også på, at alle kan få naturligvægt, hvis de vil.

Med min plan hjælper jeg mine kunder med at komme omkring beslutningen, kroppen, tankerne, bevidstheden og livskraften. Det, som efter min erfaring er vigtigt, for at komme ud af den negative cirkel – og begynde at stråle som det er meningen.

Min første bog ”Tanker der slanker” udkom i 1999, og da Vicky Holmgård fra Ude og Hjemme læste den, blev hun interesseret. Hun bad om et interview med den bagtanke, at hun ville checke om jeg skulle være den nye brevkasseredaktør i Ude og Hjemmes slankeklub. Det var jeg så i de næste 1 ½ år indtil hun døde og klubben stoppede i den form. I samme periode udkom ”Slank med omtanke” og nogle år senere den lille grønne lommebog “Tænk dig sund og slank”. Tanker der slanker er forøvrigt stadig i handlen og har solgt over 10.000 eksemplarer.

Klubben kom til verden i januar 2006

Efter næsten 10 år med masser af kurser og klientsessioner, fik jeg den idé at jeg ville skabe et webkursus og et forum, hvor man kunne mødes med andre med samme problem – online. Fra ideen blev født i liggestolen på terrassen en lun sensommerdag, tog det næsten 3 år før Klub Naturligvægt blev en realitet. Dengang hed det Slankestudiet. Jeg troede, det ville tage højst et halvt år, men der var et hav af svære udfordringer i den proces – personlige, tekniske og økonomiske. Jeg kom ikke sovende til det.

I januar 2006 var jeg klar til at åbne Klubben, som var landets første online-slanke-kursus. Interessen var stor fra begyndelsen. Kvinder over hele landet – og danske kvinder bosat i udlandet – og norske kvinder fandt vej til Klubben. Allerede den første måned var medlemstallet langt over 100.

Det er en skøn fornemmelse at dele ud af min viden, og hjælpe så mange med at løse deres vægtproblem, uden de at være begrænset af tid og sted og budget. Jeg er glad og stolt over at være med til at give kvinder mulighed for at gå fra overvægtig til naturlig vægt – uden kamp.

Jeg er meget taknemmelig for den tillid jeg møder. Det glæder mig umådeligt meget hver eneste gang, jeg oplever, at nogen har glæde og gavn af min metode.