Du bliver tyk af din slankekur. Og du tager på af stress.

Slankekur rimer på stress. Mange, som kæmper med vægten, har været gennem et hav af opslidende slankekure, der måske nok har fået dem ned i vægt, men i mange tilfælde kun for en kort bemærkning, før de har taget på igen. Måske endda med flere kilo end før. En striks slankekur kan ikke hjælpe dig i mål med naturlig vægt. Du bliver tyk af din slankekur. Og endnu værre – du bliver stresset. Og så tager du mere på.

En stresset slalom 

En slankekur ændrer din vægt. Men efter kuren vil det stadig være en kamp at holde vægten. Og du vil ikke ha’ fået et naturligt forhold til mad. Tværtimod tænker du endnu mere i forbud og i “alt eller intet” og du kan endda få lyst til at spise i trods.

Det er ikke naturligt at følge en række forbud, som fører til kamp og afsavn. Det bliver en stresset slalom uden om det, du vil undgå. Hvis du insisterer på at følge en kur til punkt og prikke og du slår hårdt ned på enhver afvigelse, bliver du stresset. Og så blir det endnu sværere. Den kostplan, der skulle give dig en slank og sund krop, ender med at gøre dit forhold til mad mere vanskeligt. Det er ubehageligt – og du får stress.

Stress er en tanke, der giver signal om noget farligt

Stress er noget, du gør med dine tanker. Du sender besked til kroppen om, at der er noget farligt på færde. Kroppen gør sig klar med kamp- eller flygt-hormoner som adrenalin og cortisol. Det påvirker bl.a. din puls og dit blodtryk. Din krop er klog, så den skruer ned for det i øjeblikket uvæsentlige som fx. dit immunforsvar, din forbrænding og din fordøjelse, så du får al energien til rådighed. Det gir mening, hvis du bliver truet og skal tage kampen op eller hurtigt løbe væk. Men det er ikke det, vi taler om her.

En bekymret tanke forstyrrer din krop. Det kan være tanken om, at du skal følge en kostplan til punkt og prikke for at blive slank. Men det kan også være tanken om, at du er for tyk, at du ikke er god nok, at der er nogen, der ikke ka’ li’ dig, at du ikke kan leve op til andres forventninger eller dine egne krav, at der ikke er penge nok, at du mister kontrol, anseelse eller prestige. Tanken stresser selv om den handler om noget, der skete skete sidste år. Eller for 10 år siden.

Når du sidder fast i bekymrede tanker – og ikke stopper tankestrømmen, vil du føle dig handlingslammet og frustreret. Selv om det kun er tanker, vil de på sigt stresse og forstyrre din krop. Du kan få spændinger, forstoppelse, diarre, betændelse, krampe, inflammation, smerter, du kan blive svimmel, hobe fedt op – og sove dårligt. Du kan få alle mulige skavanker af stresshormonerne.

Løsningen er at slappe af og nyde livet

Fra naturens side har vi det godt. Det er naturligt at du har god kontakt med din krop, at du føler dig glad og afslappet, og at du vælger din mad med en kombination af sanser, viden, og en rar kropsfornemmelse. Du får den bedste vejledning fra din krop. Og det er naturligt for din krop at være sund og slank.

Det er et godt udgangspunkt – og en dejlig tanke.

Du har brug for at styrke kropskontakten, for at vide, hvordan du styrer dine tanker, så de gavner dig – og ikke forstyrrer dig. Det lærte vi nemlig ikke, da vi gik i skole. Du har brug for positiv retning. Og du har brug for at indrette dig, så du nyder dit liv.

Det lyder måske som en uoverskuelig opgave, men det er det ikke. Du kan lære at spotte de tanker, der holder dig fast i problemet, og sende dem videre, så der bliver plads til de kærlige tanker, der støtter dig i den retning, du vil. Når du går i gang, vil du hurtigt mærke virkningen.

Når du lever efter dine naturlige principper, vil du helt naturligt slappe af, mærke din krop – og træffe de valg, du i længden bliver mest glad for. Du vil mærke en dyb og meget velkommen ro, der automatisk giver dig lyst til at ændre din livsstil.

Kodeordene er bevidsthed, selvkærlighed og fornøjelse. Den gode tilstand gør dig slank – helt naturligt.

Lyder det utopisk? Det er det ikke. Det er naturligt. Også for dig. Jeg ved, du kan lære det.