Dine tanker styrer din vægt

Hvorfor kan jeg ikke komme ned i vægt? Ligegyldigt hvad jeg gør, flytter vægten sig ikke ud af stedet. Sådan har det været længe. Jeg har prøvet ALT – og der er INTET, der virker. Jeg aner ikke hvad jeg skal gøre.

Sådan sagde Anja. Hun får det til at lyde som om, vægten er et urørligt mysterium. At der ikke er noget at gøre. Og at hun er nødt til at leve med problemet for altid. Det er sådan, det lyder inde i Anja. Og derfor er det svært.

Det handler ikke om vægt. Det handler om, at Anja har fortalt sig selv historier om, at det er svært. Der er mange, der fortæller sig selv, at det er nemt at holde deres naturlige vægt stabil. Det er ikke fordi, Anja er dummere end dem. Det er hun bestemt ikke. De har bare fortalt sig selv forskellige historier.

Anja er ikke den eneste, der kender til den frustration. Den mærker de fleste indimellem. Når det, man bakser med, ikke rører sig ud af stedet – og når man har bakset med det længe, føles det frustrerende. Vi synes, vi har forsøgt alt det, der står i vores magt. Og resultaterne er udeblevet. Det føles som et mysterium.

Vi gør det svært, når vi fortæller os selv at det er svært. Vi har hvert vores tema, og det er vigtigt, at vi har fred med det. For vi har gjort det så godt, som vi kunne. Altid. Og vi agerer som vi gør, fordi vi har fået påvirkninger udefra. Når vi opdager det, kan vi begynde at gøre noget andet.

Det, vi tror på, styrer

Det, vi tror på, bliver til virkelighed. Da jeg var gravid første gang og havde taget 23 kilo på, troede jeg ikke på, at de ville blive siddende. Jeg troede fuldt og fast på, at jeg fik min krop tilbage – næsten som før. Det skete. Mange har i samme situation tænkt at nu blev det svært – ja måske endda umuligt – at komme af med de der babykilo. Det blev det. Vi får det vi tror på.

  • Det er sådan, at når man har tabt sig, vil kroppen gerne regulere op igen.
  • Kroppens oprindelige fabriksindstilling hjælper os i den rigtige retning, for det er naturligt for kroppen at være sund og slank.

Du kan sikkert fortælle mig om videnskabelige undersøgelser, der viser, at det første er sandt. Jeg har også læst om det. Jeg har stor respekt for videnskaben og undersøgelser, der gør os klogere på kroppen og på os selv. Det har vi brug for. Men hvis de undersøgelser går imod mine sunde overbevisninger, bliver jeg altså selektiv. Jeg tror på, at der er flere måder at tolke resultater.

Og jeg tror på, at det vi tænker, styrer.

Jeg VIL ikke tro på noget, der går imod min dybe overbevisning om, at livskraften hjælper mig. Jeg holder fast i, at mine oprindelige fabriksindstillinger om, at jeg er sund og glad, gælder. Jeg har endda en leveregel, der siger, at jeg bliver sundere og sundere med alderen. Det har foreløbig været sandt de sidste 10 år. Så det fortsætter jeg ufortrødent med.

Hvad vil du helst tro på?

For nylig fik jeg en dejlig kommentar til et indlæg på Naturligvægts Facebookside fra en dame, der på de sidste to år havde tabt sig 20 kilo, fordi hun var holdt op med at lade sig stresse af slankekure. Hun havde i stedet fået sig nogle virkelig skønne leveregler. Hun spiser, hvad hun har lyst til, og tror på, at kroppen tager det, den har brug for – og at resten finder den naturlige vej ud. Hun siger til sig selv, at hun er tryg ved at kroppen er lykkelig og tynd.

Dette går imod alle gængse regler om kalorier. Men det følger fint principperne om, at vi har det godt, at vi får hvad vi tænker – og at det er en fordel at holde fanen og bevidstheden højt. Det er et paradigmeskift i forhold til vægt. Og det virker.

Så Anja – og de andre, der ikke forstår, hvorfor der ikke sker noget med vægten, har brug for at gøre noget helt andet. Er du én af dem, så begynd med at slappe af og mærke, at du har det godt inderst inde. Gå efter den gode kontakt med kroppen, så hører du dens besked om, hvordan den har det – og hvad den har brug for. Og du hører det allerede.

Du har hørt din krops besked, når du spiser med dårlig samvittighed. Men du valgte at ignorere den. Du har kun dårlig samvittighed, fordi du allerede vidste, at din krop ikke var glad for det, du spiste.

Vil du ha’ mine 10 afgørende kick-off’s, der rykker på vægten? Så tilmeld dig mit nyhedsbrev her – så sender jeg dem fluks.