Vægttab: Derfor skal du være ligeså omhyggelig når du vælger dine tanker, som når du plukker dine blomster

Du tænker mange tanker hver eneste dag.

Tanker sætter sig spor. På dit humør. På din dag. På dit vægttab.

På alt.

De tanker du tænker, vil præge dit liv.

Derfor må du være lige så omhyggelig med at vælge dine tanker, som du er, når du plukker blomster i din have eller i en grøftekant.

For hvordan gør du det?

Du kigger dig omkring, ser udvalget – og vælger dem, du bedst kan li’. Du gør dig umage med at sætte dem sammen til en smuk buket, som du vil nyde de næste dage. Eller måske glæde en anden med.

Du kunne aldrig finde på, kun at tage de nærmeste, fordi de er nærmest. Eller ignorere en smuk blomst, fordi du ikke har set den før. Du går udenom de visne. Og du vælger farver, der gør dig glad, så du får en buket, der passer til det sted, de skal pynte.

Dit sind er åbent og nysgerrigt. Det er sådan en fornøjelse at plukke blomster.

Tænk at plukke sine tanker på samme måde

Ideen er altså ikke helt hen i vejret. For hver dag står du overfor at vælge mellem de ca. 60.000 tanker, der kommer til dig. Du har ikke tid til at tænke dem alle. Og det ville heller ikke give mening. De er der fordi du kan vælge.

Måske plejer du at tænke de tanker, der trænger sig mest på.

Hvis de giver problemer, er det ikke det bedste valg. Hvis de fx. fortæller dig, at du ikke kan finde ud af at gøre noget ved dit vægttab. Og at du derfor er nødt til at gå i det tøj, du ikke bryder dig om. Og at det bliver sværere og sværere at tage strømper på.

Du er ikke dum, hvis du tænker den slags tanker. Bestemt ikke. Det gør selv de mest intelligente kvinder.

Det er ikke en bevidst beslutning at tænke “usunde” tanker. Det sker, fordi du har lært det for længe siden. Og fordi du ikke har lært, at du har andre muligheder. Tænk hvis det havde stået på skoleskemaet, da vi gik i 4. klasse. Det kunne have sparet os for en masse tårer og besvær.

Lad dit mindset arbejde for dig

Forestil dig, hvordan det ville være at tænke: Jeg passer godt på min krop. Det er min krops natur at være stærk, slank og smidig. Min krop er vigtig for mig. Mit vægttab kommer naturligt. Det er meget sandhed i de tanker, for det her er din natur.

Når du stopper de gamle tanker, bliver der plads til nye tanker, der gør dig glad og let. Det betyder, at du nemmere kan styre det, du spiser – og derfor  finde din naturlige vægt igen. Tænk bare at give slip på de tanker, der ikke gavner dig – og tænke nye, du bliver rigtig  glad for. Tænk bare, at tænke de tanker, der støtter dig i at leve dit liv efter naturens hensigt. Så du er glad og din krop har det godt.

Sådan kommer du af med de trælse tanker

Den første tanke kommer bare. Den kan du ikke undgå. Men du behøver ikke at invitere den ind på kaffe. Du kan stoppe den før den udvikler sig.

Lad mig gi’ et eksempel på en uacceptabel tanke: Taber jeg mig, tager jeg sikkert hurtigt på igen.

Tager du den tanke til dig, kan den nemt vokse sig stor og give dig en masse ubehagelige følelser. Sådan kan den indre dialog komme til at lyde: Det er jo klart, jeg ikke orker besværet med at tabe mig, når jeg kommer til at tage på igen. Så kan energien bruges bedre. Men på den måde slipper jeg jo ikke for problemet. Jeg må hellere gøre noget ved det. Men det må vente til efter festen på lørdag. Jeg ved, der er god mad, så jeg kommer nok til at tage på. Sådan en tanke kan rumstere i det uendelige.

Har du lyst til at lade den tanke leve i dig? Nej vel. Pust den væk. Den tanke er ikke din – ikke noget du har fundet på. Det er noget du har læst eller hørt engang. Du ved ikke engang om det er sandt. Du kan ikke li’ den, så befri dig fra den. Se den som et mælkebøttefrø, der hænger i luften. Pust det væk. Kommer det igen, så pust det væk igen. Gør det på en sjov og venlig måde. Nåhhh, kommer du der – så får du et pust igen.

Tag kun imod de tanker, der bringer liv og glæde med sig. Lad resten flyve væk. Det bliver en sjov hobby. Du skal nok få udryddet en masse trælse tanker – og der skal nok komme flere. Men når du har været i gang et stykke tid, vil du mærke forandringen. Det betyder noget at vælge tankerne bevidst. Du vil mærke det tydeligt.

Hvilke tanker vil du puste væk?

Lær mere om hvordan du bedst vælger dine tanker.