Det her kan blive dit gennembrud

Nej, det er ikke en ny og effektiv kostplan, der skal få dig ned i vægt. Og du skal heller ikke ud at løbe marathon. Eller  studere tankens kraft i tykke bøger de næste 10 år. Det er klart, at du skal vide noget om kost, motion og tanker, når du vil ned i vægt. Og sådan lidt af hvert. Og det gør du jo også.

Nej, det der virkelig kommer til at gøre forskellen, er når du sætter dig selv i centrum af dit liv. Sådan for alvor. At du mærker hvad du er værd. Og ikke glemmer det i din daglige travlhed.

Du er fantastisk – uanset vægt

Det er du nemlig. Og det må du gerne tro på. For det er sådan. Men vi kan godt blive i tvivl. Vi kan ovenikøbet være totalt overbeviste om, at vi er helt forkerte, kan vi intet kan – og at det aldrig bliver bedre. Det må vi holde op med at fortælle os selv. For det er en slem løgnehistorie. Vores  tvivl og fordømmende tanker er kun  tanker. Som ikke er sande. Men de modarbejder os.

Vi kan sagtens blive enige om, at små børn er vidunderlige lige som de er. Men det gode holder altså ikke op, bare fordi vi er blevet voksne og har prøvet at fare vild i livets udfordringer – i vores tanker.

Du er stadig fantastisk og helt som du skal være. Og det er du uanset din vægt, hvad du tror om dig selv, hvad andre siger, hvad der er din erfaring – og hvad du ellers har forestillet dig. Punktum.

Det er helt vildt vigtigt, at du mærker det. Og husker at fortælle dig selv, at du er som du skal være. Og at du altid har været det. Du er født fantastisk. Og det er du stadig. Det din naturlige tilstand. Men du skal huske at minde dig selv om det. Du skal tro på det.

Fabriksindstillingerne er altid fantastiske

Jo mere du tænker, at du ikke er god nok, at noget burde være anderledes, jo mere forkert føler du dig. De tanker støj – den rene gift. De får dig til at spise. Og tage på.

Giv slip på de kedelige tanker. Mærk dit naturlige selvværd – at du er glad og tilfreds. Det er den gode cirkel, der er i gang. Den smitter af på dit syn på dig selv, din krop – og på alle dine valg. Den smitter af på din vægt, på din fremtid og på hele dit liv.

Det skønne er, at det ikke er noget, vi skal finde ud af at gøre eller skabe. Ro, overskud og kærlighed er vores naturlige udgangspunkt. Vores fabriksindstilling fra fødslen. Sådan er du helt automatisk, når du ikke tænker kedelige tanker.

Vi mærker det, når vi er optaget af noget, vi elsker. Når vi har ro og god tid. Når vi holder ferie. Eller har sovet rigtig godt. Eller grinet. Så føles det helt naturligt at være afslappet og glad. Det er det også. Din glæde bor altid inde i dig hele tiden. Den er der også når du har travlt i din hverdag. Ligesom solen altid er bag skyen. Men her er skyen lavet af tanker.

Hvad kan du gøre?

Du kan altid mærke din ro, kærlighed og tryghed, når du ikke spærrer vejen med tankeskyen.

Udfordringen er, at du huskere det. Så hvordan kan du sikre dig det?

  • Tro på det. Mind dig selv om hvordan det hænger sammen.
  • Bliv i dialogen med dig selv. Fx. ved at skrive dagbog.
  • Vær i dialog med andre. Fx med med os i Klub Naturligvægt.
  • Send de kedelige tanker videre uden dig. Giv slip på dem.
  • Stop med at beklage dig.
  • Giv din kreativitet plads.
  • Giv sig selv symboler, der minder dig om det.
  • Giv dig selv daglige åndehuller og oaser, hvor du har tid og ro. Fra de store som ferier, til de mindre som særlige ego-dage, hvor du gør hvad du har lyst til – og til de helt små som 5 minutters dejlig musik, et dybt åndedræt, lykken over at høre en solsort synge, glæden ved en smuk solnedgang. Nydelsen ved et lækkert billede. Eller blæse sæbebobler. Små oaser kan der være mange af.

Har du lyst til mere?

Vil du være med i et positivt fællesskab, der dyrker den gode dialog på vej til naturlig vægt, er du hjertelig velkommen i Klub Naturligvægt.

Tilmeld dig Klub Naturligvægt her