Derfor er du ikke blevet slank endnu

Hvorfor kæmper du med vægten? Hvorfor taber du dig ikke?

Hvis jeg stillede de spørgsmål til dem, der kæmper med vægten, ville jeg få en forklaring på, hvorfor det er svært. Jeg ville komme til at prikke til mange forskellige følelser – og jeg ville få forskellige forklaringer. Og det fik jeg. Her er nogle af svarene fra det spørgeskema, jeg sendte ud:

 

 

 • Jeg har prøvet mange gange, men jeg kan ikke få det til at virke.
 • Jeg mangler energi til at tabe mig.
 • jeg kan så godt li’ 2 glas rødvin til maden – og jeg ikke kan lade være med at guffe.
 • Der er altid nogen, der har kage med på arbejdet. Og jeg kommer altid til at spise 2 stykker.
 • Jeg har et stort behov for sukker.
 • Det går godt i løbet af ugen, men i weekenden er det svært.
 • Jeg hader at lave mad.
 • Jeg er trøstespiser.
 • Jeg spiser når jeg keder mig.
 • Jeg er ekstra sulten ved modgang.
 • Jeg har svært med at sige stop.

Der er mere endnu: Det er fordi jeg hader min krop. Jeg har så meget i hovedet, at jeg ikke kan komme i gang. Det er udfordrende at give slip på usunde fødevarer. Jeg er træt af at finde på alternativer til det usunde.

Slankekursmentaliteten har forledt os til at tro at det går bedst, når man kæmper med vægten

Du synes, din forklaring er fornuftig, fordi den fortæller præcist, hvorfor du ikke kan komme videre. Enhver ved det er svært, for det er jo heller ikke kun dig, der har det sådan. Det ved alle, der bakser med vægten. Al forskning viser, at hvis man taber sig, så tager de allerfleste på igen.

Du fortæller dig selv hvorfor det er svært længe. For hvert kilo du tager på, bliver du mere og mere ked af det. Mere og mere magtesløs. Og mere og mere indstillet på, at det er svært.

Du tænker måske, at det er et kynisk regnestykke. Kalorier ind og kalorier ud. Det er nemt, så hvorfor kan du (heller) ikke finde ud af det. Det får dig til at dykke endnu mere. Du er inde i den negative cirkel.

Slankekursmentaliteten har gjort mere skade end gang. De mange mennesker, der har haft tillid til den, er blevet dybt skuffede – og værre end det – de har endda tænkt om sig selv, at de ikke var gode nok, fordi de ikke kunne finde ud af det. Men det er bestemt ikke din skyld, at en slankekur ikke er løsningen. Du må endelig ikke bebrejde dig selv for det. Det er bare sådan vi lærte det engang. Men nu ved vi heldigvis noget andet.

Drop din gamle forklaring nu – og fortæl dig selv en ny historie

Du bliver aldrig slank, hvis du bliver ved med at fortælle dig selv, at det er svært. I stedet bliver du mere og mere tynget af din historie. Det, du først og fremmest har brug for, er en ny historie. En, der løfter dig. Drop din forklaring. Lige nu. Giv slip på den.

Når du vil være slank og ha’ et godt forhold til mad, må du gøre noget andet. Fortæl dig selv at du kan blive slank. For du bestemmer jo selv, hvad du vil tænke, og hvad du vil putte i munden.

Du bliver slank, når du tror du kan. Det kræver ikke mere energi at fortælle dig selv den nye historie. Tværtimod gir det mere energi. Det hjælper dig med at finde din glæde og nysgerrighed frem.

En af mine kunder – en 78 årig kvinde – fortalte mig ved den første samtale, hvorfor det var svært. Vi fandt nye vinkler – og en ny historie. Ved den næste samtale fortalte hun stjerneglad at hun havde droppet bekymringerne og nu kunne gøre tingene på en helt ny måde: Hun har lagt fortiden bag sig – og så for sig hvad hun ønskede. Og så havde hun da også lige tabt mere end et kilo på de første 14 dage. Uden at anstrenge sig. Det er som om du skriver direkte til mig, sagde hun. Jeg er så glad for dig.

Din gamle forklaring vil altid holde dig tilbage

Du får ikke det, du ønsker, så længe du holder dig til din gamle forklaring. Så drop den.

Sig til dig selv: Jeg vil ha’ naturlig vægt. Jeg vil nyde min mad med glæde og god samvittighed. Jeg er villig til at tro på, at jeg bliver slank. Jeg er klar over at jeg må gøre noget andet, end jeg plejer – og jeg vil lære det, der er brug for, så jeg kan give slip på mine xx kilo – og endelig få den vægt, jeg længe har drømt om.

Vil du ha’ succes med vægten, må du ikke acceptere nogen forklaring på, at det er svært. Eller nogen  undskyldning for at det ikke går. For det får dig til at FØLE dig modløs. Og det sætter dig i stå. Det ønsker du ikke. Du vil ha’ succes. Og det skal du få.
Når noget kommer i vejen, er det vigtigt, at du ser det som et lille “bump” på vejen. Der er ikke noget, der kan stopper dig. Hvis du virkelig vil. Uanset hvad, så finder du ud af det.
For du vil. Og du kan. 

Hvis du overvejer, om det skal være mig, der hjælper dig i mål, så tag fat i mig. Bestil en gratis og uforpligtende samtale.