6 undskyldninger, der holder dig fast i din overvægt

Du holder dig selv fast i din overvægt med dine undskyldninger. Det er dine undskyldninger, der forhindrer dig i at blive slank.

Sådan er det altid, når vi brændende ønsker os noget og ikke får det.  En del af os vil og en anden del vil ikke. Så er det vi forklarer os selv, hvorfor det ikke kan lade sig gøre. Og det er vi gode til.

Advarsel: Dette indlæg er lidt provokerende, men det er kærligt ment. Jeg har stor respekt for at man kan forfalde til undskyldninger, når noget er svært, og det gør jeg også selv. Lidt kærlig provokation kan nogle gange betyde en ny kurs. Og det ønsker jeg for alle, der sidder fast i (vægt)problemer.

I de mange år (22) jeg har hjulpet kvinder med at få naturlig vægt, har jeg fået indsigter i hvilke forhindringer og undskyldninger, der bremser på vejen til naturlig vægt. Her er nogle af dem:

  1. Hun synes det tager for lang tid at sætte sig ind i det, der skal gøres.
  2. Hun er bekymret for, hvad det kan medføre at blive slank og endnu smukkere.
  3. Hun tror, hun ikke kan finde ud af det.
  4. Det koster penge at få personlig vejledning.
  5. Hun har i virkeligheden ikke et problem.
  6. Hun føler sig utryg ved at blive anderledes.

Lagde du mærke til at alle undskyldningerne er tanker (der kan ændres)? Kunne du ikke finde din undskyldning, er du velkommen til at skrive den i kommentarfeltet. Så tager vi den der.

Vend tanken om:

1. Vi har jo altid så travlt. Men vi vil altid finde tid til det, vi prioriterer højt. Sæt dig selv højst og giv din krop de bedste betingelser. Hvilket vil medføre et væld af dejlige sidegevinster.

2. En bekymring er en tanke. Tanker kan ændres. De fleste bekymringer er i øvrigt aldrig blevet til noget. Din krop og dit helbred skal prioriteres højt. Skulle der vise sig at komme udfordringer, vil du hellere tage dig af dem til den tid, end at blive ved med at være overvægtig.

3. Alting virker svært før man prøver. Og så viser det sig ganske tit at være nemt og ligetil. Og endda sjovt og nyttigt. Og så undrer man sig over hvorfor der gik så lang tid, før man gjorde det.

4. Alting koster penge. Og vi vil helst bruge vores penge fornuftigt. Men vi er ikke altid bevidste om alle udgifter, så prioriteringerne kan godt blive lidt skæve. Et dagligt forbrug på 30 kr. til latte, slik, kage, ugeblad til 30 kr. bliver faktisk til 900 kr. på en måned. Det er rigeligt til at betale dit abonnement incl. support i Klub Naturligvægt. Hvad vil du helst’? Spise kage eller være slank?

5. Kender du det? Vi kan vænne os til at tale om problemer, vi faktisk ikke har. Det er en dårlig vane. Et par kilo op og ned er ikke noget problem. Det er livet. Der skal være plads til at vægten kan bevæge sig lidt uden vi går i panik. Nye tanker og strategier kan få det på plads for dig.

6. Vi ved hvad vi har, og ikke hvad vi får. Er du lidt utryg ved forandring? Måske i begyndelsen. Men vi er også hurtige til at vænne os til nyt. Du vil helt sikkert hellere vænne dig til naturligvægt – end til overvægt. Ikke? Vil du vænne dig til at blive slank igen?

Hvad er din undskyldning for ikke at blive slank?

Hver eneste dag oplever du forhindringer – hjemme og på jobbet. Helt automatisk finder du løsninger dagen lang. Du er så at sige gearet til at klare lidt af hvert. Hver dag.

Meeennnn … lige det med vægten har du kørt ud på et “ikke-lige-nu.-Jeg-tager-mig-af-det-engang-når-jeg-får-tid-sidespor”.

Har jeg ret?

Spørgsmålet er hvad du lader dig stoppe af – og hvorfor er du ikke blevet slank når du nu gerne vil? Hvad er din undskyldning?

Sådan bliver du slank

De kvinder, der kommer i mål, vil det. De kommer i mål, fordi de vil.

De elsker og værdsætter sig selv så meget, at de vil leve livet så det ydre er det sande udtryk for deres indre: Ro i hovedet, fred i hjertet og en let krop.

De har lyst til at livet skal være så nemt og dejligt som overhovedet muligt. Og de gider ikke være begrænset af en overvægtig krop. De har taget den vigtige beslutning.

Du er god nok, selvom du ikke har knækket koden endnu

Til dig, der ikke har taget det skridt endnu, vil jeg sige, at vi alle er midt i vores personlige udvikning, og der er gode grunde til, at vi er hvor vi er. Vi har klaret noget, og vi har stadig noget godt til gode. Ha’ fred med det.

Ingen har lovet os at livet er nemt. Vi fik ikke en flot manual ved fødslen, som følger med når man køber en ny brødrister. Vi famler os frem. Vi ønsker og håber. Og har en idé om hvad der er godt. Vi forsøger, vælter og rejser os igen. Vi prøver – og vi gør det så godt som vi kan.

Men nu må vi også videre. Tag beslutningen. Hvad er det næste skridt?

Hent Naturligvægt’s 10 afgørende kick-off’s, der rykker på vægten