Min vej til Naturligvægt-konceptet

Alle kvinder (og mænd) fortjener at nyde deres mad, være glad for deres krop og ha’ fred med deres vægt.

Det er min og Naturligvægt ‘s mission at hjælpe mennesker med at stoppe kampen med sig selv og med vægten og maden – og i stedet se hvor fantastiske de i virkeligheden er. At finde ro er det første step. Så gir’ de 5 afgørende områder et eftersyn – og tager ellers et skridt ad gangen … 

Selv har jeg har aldrig været slankekur. Jeg tog godt nok 23 kilo på da jeg blev gravid første gang. Jeg benyttede lige lejligheden til at tage godt for mig, nu hvor jeg alligevel skulle være tyk. Det forsvandt i løbet af et års tid. Eller var det 2. Fordi jeg forventede det. Jeg tænkte heldigvis ikke tanken at det ville blive svært. Som jeg siden har hørt at mange kvinder har tænkt.

Jeg har et godt og  afslappet forhold til min krop og min mad. For det meste har jeg lyst til at spise det, min krop har det bedst med. Indimellem kan jeg da godt blive lokket af sanserne, men jeg stiller ikke kedelige og anstrengende forbud op. forside-freebie.pdfDet kan jeg også lære dig.

Jeg vidste, det ville vise sig

Da jeg gik ud af skolen og skulle vælge erhverv, boede jeg i Vestjylland og ville egentlig gerne flytte, men sådan blev det ikke. De muligheder jeg så, var begrænset til kontor og butik. Butik blev det ikke, for jeg ville ikke arbejde hver lørdag – og da jeg var opvokset i en købmandsbutik, skulle det være noget andet. Derfor blev det kontor.

Men det var ikke noget for mig, så jeg kom hurtigt til at kede mig. Derfor tog jeg barselsvikariater, så jeg havde den vigtige udløbsdato, der ville sende mig videre til et nyt sted. Men jeg længtes stadig efter noget – for mig – mere meningsfuldt. Jeg følte, at jeg skulle bidrage med noget andet. Men jeg vidste ikke hvad.

Lige fra skoletiden havde jeg haft en klar fornemmelse af at jeg ikke ville finde mit “rigtige” job før ved 40 års alderen. Så da jeg var omkring de 30, begyndte jeg at kigge efter tegn på, hvad der kunne bringe mig i den retning. Et foredrag om selvudvikling på biblioteket i Hadsten (ja, det lykkes mig at flytte), sendte mig til Kollerup Østergård, hvor Birgit Boysen havde kurser i drømmetydning, selvudvikling, kreativitet og den slags. Det blev en kæmpe øjenåbner, som satte meget på plads i mig. Jeg begyndte at forstå mig selv på et andet plan – det var som om, der blev ryddet op. Det var et vigtigt step, der satte en lavine i gang.

NLP talte direkte til mig

Et af mine mange vikariater førte mig til et kommunikationsbureau, hvor chefen lige var startet på NLP-uddannelsen og begejstret fortalte om, hvad hun lærte. Hun dedikerede en del af min arbejdstid, så kun kunne træne sine nye færdigheder med mig som “kanin”. Hvor heldig kan man være???

NLP talte direkte til mig. Jeg var helt solgt. Og tilmeldte mig NLP-uddannelsen hos Ole Vadum Dahl i Silkeborg. I første omgang for min egen skyld. Jeg havde ingen anelse om, at det senere ville blive min beskæftigelse. Jeg sugede al den værdifulde lærdom til mig. Intet kunne få mig til at forsømme en eneste dag. Jeg ville ha’ det hele med, for jeg var klar over, at dette var meget værdifuldt.

Grænser, der skulle overskrides

Efterhånden som jeg fik NLP-værktøjerne ind i mit liv, blev det klart for mig, at det var så godt, at jeg ikke kunne være bekendt at beholde det for mig selv. Jeg måtte dele det med andre. Dengang fik jeg lidt ondt i maven ved tanken om at sige noget, hvis der var mere end 3, der lyttede, så jeg skulle lige overskride nogle grænser.

Da tidspunktet kom, hvor jeg var klar til at komme ud over rampen, blev jeg tilbudt en ansættelsesperiode i en rekrutterings- og kursusvirksomhed. Jeg skulle at udvikle et NLP-kursus. Der var jeg flyttet til København. På grund af kærlighed <3. Og så kan man jo meget. 

På det tidspunkt var min NLP-lærer Ole Vadum Dahl i TV, hvor han demonstrerede NLP’s virkning og hjalp en kvinde af med sin mangeårige slangefobi. Alle var vilde med det. Og der blev i den grad brug for alle os nyuddannede terapeuter – vi blev fuldt booket  af mennesker, der ville have hjælp til at få nye tankemønstre, så de kunne opleve verden på en anden måde. Det var fantastisk for mig at træne mine nye færdigheder.

Tingene passer sammen

Da jeg efterhånden følte jeg mig ”klædt på” til at starte som selvstændig, ville jeg vælge et interessant speciale. Det blev overvægt. Jeg synes, der manglede noget seriøst på det område, og jeg vidste, at jeg kunne bidrage med noget helt andet. Overvægtsproblemer var ikke noget man talte pænt om. Og det er det for den sags skyld stadig ikke.

Næsten samtidig mødte jeg en kvinde, som underviste i kost og motion. Hun spurgte mig om NLP kunne bruges til at løse vægtproblemer. Det var da et tegn. Sjovt som tingene passer sammen, når noget er rigtigt. Kvinderne på hendes gymnasstikhold havde næsten alle vægtproblemer, og de var interesserede i at prøve noget nyt. De blev mine første elever. De var glade for det, og det var jeg også, så derfor tog jeg min beslutning og etablerede min virksomhed.

Som noget af det første ringede jeg til ugebladene, fortalte hvad jeg var i gang med – og spurgte om de ville skrive en notits. Der kom små noter i flere blade og Alt for damerne skrev en 3-siders artikel. Det var før internettets tid, så min telefon var rødglødende i ugevis. Det var en fantastisk begyndelse. Jeg havde tydeligvist ramt et vigtigt område. En masse kvinder var ivrige efter et få ny viden og nye muligheder. Og jeg var klar med mine første kurser. 

Det er meningen, vi skal ha’ det godt

Min vigtigste opgave er at lytte til mine kunder – og hjælpe dem med at ændre opfattelse, så de ser muligheder i stedet for begrænsninger (ja, lige hvad jeg selv havde haft brug for). Nye tanker giver nye handlemuligheder – og en naturlig lyst til at gøre noget godt for selv – til at behandle sig selv kærligt.

Jeg tror på, at det er meningen, vi skal ha’ det godt med kroppen og maden – og med os selv i det hele taget. At vi skal ha’ ro i maven & fred i sjælen. Derfor tror jeg også på, at alle kan få naturligvægt, hvis de vil.

Med min plan hjælper jeg mine kunder med at komme omkring beslutningen, kroppen, tankerne, bevidstheden og livskraften. Det som efter min erfaring er vigtigt for at komme ud af den negative cirkel – og begynde at stråle som det er meningen.

Min første bog ”Tanker der slanker” udkom i 1999, og den gjorde Vicky Holmgård fra Ude og Hjemme interesseret i mit arbejde. Hun bad om et interview med den bagtanke, at hun ville checke om jeg skulle være den nye brevkasseredaktør i Ude og Hjemmes slankeklub. Det var jeg så i de næste 1 ½ år indtil hun døde og klubben stoppede i den form. I samme periode udkom ”Slank med omtanke” og nogle år senere den lille grønne lommebog “Tænk dig sund og slank”.

Klubben kom til verden i januar 2006

Efter næsten 10 år med masser af kurser og klientsessioner, fik jeg den idé at jeg ville skabe et webkursus og et forum, hvor man kunne mødes med andre med samme problem – online. Fra ideen blev født i liggestolen på terrassen en lun sensommerdag, tog det næsten 3 år før Klub Naturligvægt blev en realitet. Dengang hed det Slankestudiet. Jeg troede, det ville tage højst et halvt år, men der var et hav af udfordringer i den proces – personlige, tekniske og økonomiske. Jeg kom bestemt ikke sovende til det.

I januar 2006 var jeg klar til at åbne Klubben, som var landets første online-slanke-kursus. Interessen var stor fra begyndelsen. Kvinder over hele landet – og sågar danske kvinder bosat i udlandet – og norske kvinder fandt vej til Klubben. Allerede den første måned var medlemstallet langt over 100.

Det er sådan en skøn fornemmelse at dele ud af min viden, så mange kan løse deres vægtproblem uden at være begrænset af tid og sted og budget. Jeg er glad og stolt over at være med til at give kvinder mulighed for at gå fra overvægtig til naturlig vægt. Uden kamp. Jeg er meget taknemmelig for den tillid jeg møder. Og det glæder mig umådeligt meget hver eneste gang, jeg oplever, at nogen har glæde og gavn af min metode.

Vil du i gang med metoden, kan du begynde med Naturligvægt’s  afgørende kick-off’s, der rykker på vægten.